Zwanger en Fit

Zwanger en Fit
Blijven sporten tijdens je zwangerschap? Dat kan! De cursus Zwanger&Fit is een actieve en sportieve cursus voor zwangeren. 
Iedereen kan op  een verantwoorde manier en op haar eigen niveau mee doen. Ook wanneer je al een tijdje niet gesport hebt, kun je de zwanger en fit lessen prima volgen.

Er is aandacht voor eventuele klachten zodat iedereen verantwoord kan blijven sporten. In de lente en de zomer, wanneer het weer het toelaat, kunnen we ook buiten sporten. Tijdens de Zwanger & Fit cursus doen we dat middels een bootcamp (circuit training).

Ook tijdens het buiten sporten is er aandacht voor de verschillende niveau’s en eventuele klachten van de deelneemsters. Snel herstel na de bevalling! De laatste jaren zijn het inzicht over trainen tijdens en na de zwangerschap en de daarbij behorende oefeningen sterk veranderd! Ervaring leert inmiddels dat dames die tijdens de zwangerschap op een verantwoorde wijze een sport blijven beoefenen, zich tijdens en na de bevalling fitter voelen en fysiek sterker zijn en na de bevalling sneller herstellen.

Prijs?
12 lessen voor 150 euro 

Hoe werkt het?
Zodra jij er klaar voor bent om te starten met sporten kun je je aanmelden voor de Zwanger&Fit cursus. Sommigen starten al bij 12 weken en anderen starten wat later in de zwangerschap met de cursus . Het is dus geheel aan jou! Je kan blijven sporten tot het laatste moment zoals de meeste vrouwen doen.

 Hoe ziet een les Zwanger&Fit eruit?
De les wordt altijd gestart met een warming-up. Tijdens de les worden spierversterkende oefeningen gedaan evenals oefeningen om je conditie op pijl te brengen en te houden. Alle oefeningen hebben als doel jou tijdens je zwangerschap fit te houden en er is veel aandacht voor je “core”en bekken stabiliteit (heel belangrijk tijdens en na je zwangerschap)!. Daarnaast wordt in iedere les, d.m.v thema’s, aandacht gegeven In de wintermaanden sporten we heerlijk binnen, in het voorjaar en de zomer kunnen we de buitenlucht opzoeken als het thema en het weer dat toe laten.

Eigen niveau, dus eigen tempo
Om deel te nemen aan de cursus Zwanger&Fit hoef je geen sportief verleden te hebben, iedereen kan dus meedoen. De intensiviteit van de oefeningen bepaal je zelf, jij bent degene die goed voelt wat jouw lichaam aan kan. De cursus is dus geschikt voor ieder sportniveau.